Home - Bitcoin - Michael Saylor: Bitcoin is nu een betere gok dan de technische aandelen in de beginperiode.

Michael Saylor: Bitcoin is nu een betere gok dan de technische aandelen in de beginperiode.

Posted on 14. Januar 2021 in Bitcoin

Sinds hij eind vorig jaar in de crypto-scene terechtkwam, is Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, een soort Bitcoin-posterjongen geworden.

MicroStrategy werd het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Crypto Bull aanhield als onderdeel van zijn treasury beleid.

Destijds werd de verhuizing met vrees tegemoet gezien door een aantal aandeelhouders van het bedrijf. Ze vroegen zich af of Bitcoin-zwaar wel het juiste was.

Saylor legde echter zijn redenering uit in een interview met Morgan Creek Digital CEO en Bitcoin-bull, Anthony Pompliano.

„het probleem is dat ik veel geld heb en dat ik het zie wegsmelten… [Op investeerders] ze zijn slimmer dan ik, ik maak geen grapje, ik ben serieus, ze zijn slimmer dan ik. Ze wisten al voordat ik wist dat geld rotzooi is, en jij bent een idioot om op het geld te zitten.

De boodschap is sindsdien uitgegroeid tot een rally kreet waarom meer bedrijven dit voorbeeld zouden moeten volgen. Vooral gezien de altijd aanwezige dreiging van inflatie in deze onzekere tijden.

Met een verdubbeling van deze strategie kondigde Saylor eind vorig jaar aan dat MicroStrategy een extra 29.646 Bitcoin had gekocht. Dit brengt het bedrijf op 70.470 BTC, met een gemiddelde aankoopprijs van $15.964 per munt.

MicroStrategy heeft een extra 29.646 bitcoins gekocht voor 650 miljoen dollar tegen een gemiddelde prijs van 21.925 dollar per #bitcoin en nu #hodl een totaal van 70.470 bitcoins gekocht voor 1,125 miljard dollar tegen een gemiddelde prijs van 15.964 dollar per bitcoin.https://t.co/j6wVLXIzoa

– Michael Saylor (@michael_saylor) 21 december 2020

Tegen de huidige prijzen is dat een winst van $18,8k, oftewel +120%. Geëxtrapoleerd over de totale holdings, komt de winst binnen op een niet al te armzalige $1.3 miljard.

Terwijl de sceptische aandeelhouders in het begin misschien hun twijfels hadden, lijkt het Bitcoin-spel vooralsnog een genie te zijn geweest.

Bitcoin Better Bet Than Tech Stocks

In zijn laatste interview met Chris Jaszczynski van MMCrypto vertelt Saylor openhartig over alles wat met Bitcoin te maken heeft.

Op een gegeven moment deelde hij zijn inzicht in het investeringspotentieel van de toonaangevende cryptokringen.

Hij gelooft dat de samenloop van macro-economische factoren, zelfs na het overschrijden van de 30.000 dollar, betekent dat het opwaartse potentieel van Bitcoin op de lange termijn enorm is.

Daarover zei Saylor, als een vroege belegger in technische aandelen, dat geen enkele er zo goed uitziet als Bitcoin nu.

„Ik heb in alles geïnvesteerd, ik was een vroege belegger in Apple, Facebook, Amazon, Google, OpenTable, eBay en PayPal. En ik heb enorme bedragen verdiend. Ik verdiende 10x, 20x mijn geld in die dingen en laat me je vertellen, geen van hen ziet er zo goed uit als dit voor mij.“

Verder uitbreidend, stelt Saylor dat de drijvende kracht achter dit denken een dreigende kapitaalvloed is, bestaande uit „contant geld, schulden, aandelen, commercieel onroerend goed indexen.“

Zijn schattingen geven een toestroom van zo’n 300 tot 400 biljoen dollar aan, die de Bitcoin-markt zal veroveren. Het plaatsen van een prijs van $14 miljoen op elke Bitcoin, aan de onderkant van de schaal.

Daarmee staat Saylor nu aan de top van de competitie voor de hoogste prijsvoorspelling voor Bitcoin.