Uniswap Airdrops UNI-munten, MicroStrategy koopt $175 miljoen aan Bitcoin – Top 5 Crypto Nieuws van de Week

21. September 2020 Aus Von admin

Top 5 crypto nieuws van de week

Deze week heeft Uniswap een heleboel Ethereum gebruikers blij gemaakt met hun UNI airdrop. Ondertussen kocht MicroStrategy $175 miljoen aan Bitcoin. Lees over deze verhalen en nog veel meer in onze recapitulatie van het top 5 crypto-nieuws van deze week.

1. Uniswap lanceert UNI Token, maakt 15% van het aanbod beschikbaar voor bestaande gebruikers

Decentralized token swap protocol Uniswap heeft zijn eigen governance token vrijgegeven met de tikker UNI. 15% van het totale UNI-aanbod (1 miljard tokens) is beschikbaar voor gebruikers die al eerder met Uniswap hebben gecommuniceerd. Nog eens 45% van het aanbod zal worden verdeeld onder de gebruikers van Uniswap door middel van liquiditeitsmijnbouw of worden verdeeld via verschillende programma’s die ontworpen zijn om Uniswap te bevorderen.

Hoewel de aankondiging en de eerste distributie van het UNI-muntstuk nogal abrupt was, komt het voor veel leden van de DeFi-gemeenschap niet zozeer als een verrassing. Na de oprichting van SushiSwap, die een aanzienlijke hoeveelheid aan kracht won door Uniswap te forceren en een bestuursmunt aan de vork te bevestigen, speculeerden veel gebruikers dat Uniswap gedwongen zou worden om een eigen munt te creëren om gelijkaardige „aanvallen“ van concurrenten af te weren.

2. 175 miljoen dollar investering: MicroStrategy verdubbelt op Bitcoin

In augustus hebben we de grote weddenschap van MicroStrategy op Bitcoin besproken – op dat moment was het beursgenoteerde business intelligence-bedrijf goed voor $250 miljoen aan Bitcoin Era, waardoor BTC de primaire schatkistreserve van het bedrijf was.

Iets meer dan een maand later verdubbelt MicroStrategy zijn bullish Bitcoin-positie al. Volgens Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, kocht het bedrijf nog eens 16.796 BTC voor 175 miljoen dollar.

3. Kraken wordt de eerste Crypto Company die een Bank Charter wint in de Verenigde Staten

De Kraken cryptocurrency exchange kondigde aan dat het de goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse staat Wyoming om een Special Purpose Depository Institution (SPDI) op te richten. Daarmee is Kraken het eerste cryptocurrencybedrijf in de Verenigde Staten dat goedkeuring heeft gekregen voor een bankcharter.

Kraken zegt dat de instelling, die (voorlopig) „Kraken Financial“ wordt genoemd, „op grotendeels dezelfde manier als andere Amerikaanse banken“ zal worden gereguleerd. Volgens de beurs zal het SPDI-bankencharter het bedrijf in staat stellen om de wereld van de crypto-activa en het gevestigde financiële systeem efficiënter te overbruggen.

4. Avalanche zal haar Mainnet lanceren op 21 september

Het Avalanche-blokketenproject heeft aangekondigd dat zij op 21 september hun mainnet zullen lanceren. Avalanche is een slim contractgeoriënteerd blokketenprotocol dat gericht is op schaalbaarheid – volgens het Avalanche-team bevat het protocol transactiefinaliteitstijden die korter zijn dan één seconde, verwerkt het meer dan 4.500 transacties per seconde en kan het miljoenen volledige knooppunten tegelijkertijd ondersteunen.

Net als vele andere concurrenten van Ethereum probeert ook Avalanche het go-to platform te worden voor DeFi (decentrale financiering) toepassingen. In hun mainnet-aankondigingspost merkt het project de snelle stijging van de transactiekosten van het Ethereum op die het gevolg is van de explosie van DeFi deze zomer.

5. Hackers hebben 9 miljoen dollar witgewassen via Binance, Fisco beweert in een rechtszaak

De Japanse cryptocentransfirma Fisco daagt Binance voor de rechter in de Verenigde Staten. Fisco beweert dat Binance’s „laks beleid“ cybercriminelen toestond Binance te gebruiken om hun misgelopen winsten te verzilveren.

In haar klacht haalt Fisco de hack van de Japanse Zaif-cryptocurrency exchange in 2018 aan, die na de aanval door Fisco is overgenomen. De overname was voor Zaif een manier om een faillissement te voorkomen als gevolg van de verliezen die tijdens de aanval werden geleden.

In totaal verloor Zaif tijdens de hack ongeveer $63 miljoen aan cryptocurrency en Fisco beweert dat de aanvallers meer dan $9 miljoen aan gestolen cryptocurrency hebben witgewassen via Binance. Fisco eist dat Binance het verlies dekt.